Hareketli dış cephe platformları, oldukça kolay bir şekilde kurulabilmekte olan platformlar olmaları nedeni ile de sıklıkla tercih edilmektedir. Platformların daha kolay ve hızlı bir kuruluma sahip olması ile beraber aynı şekilde daha kolay ve daha hızlı bir şekilde sökülebilmesi nedeni ile pek çok kişi tarafından hareketli dış cephe tercih edilmektedir.
Peki hareketli dış cephe platformu neden kullanılır? Daha fazla bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Hareketli Dış Cephe Platformu Neden Kullanılır?
Hareketli dış cephe platformu, eski tip olan iskele sistemlerine göre daha modern olarak bilinmektedir. İnşaat sektörü günümüzdü oldukça gelişmiştir. Özellikle son yıllarda çok katlı olan yüksek siteler ve iş yerleri sıklıkla tercih edilmektedir. Bu da sektörün yüksek yapılar üretmesini sağlar. Üretilmekte olan bu yüksek yapılar, dış cephelerinde yapılacako lan tüm işlemler için yükselebilen ve alçalabilen bir sisteme ihtiyaç duymasına neden olur.
Hareketli cephe platformu, oldukça yüksekte yapılması gerekli olan işlemleri uygun olarak tasarlanmaktadır. Dış cephe mantolama, dış cephe yalıtımı, cam temizliği ve boya badana işlemlerine benzer olan işlemlerde kullanılmaktadır. Restorasyon çalışmalarından tersane işlemlerine kadar sık sık iskeleler tercih edilmektedir.
Hareketli Dış Cephe Platformu Kurulumu Aşamaları
Hareketli dış cephe platformu kurulum aşamaları, iskele yapılırken neredeyse hiç hata yapılmamasını sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Belirli aşamaların takibi sonucunda güvenli ve uzun ömürlü bir hareketli dış cephe platformu kurmak mümkündür. Bu durumda gerekli olan aşamaların takip edilmesi büyük önem taşımaktadır.
Hareketli dış cephe platformlarını kurulum aşamaları, platformların daha güvenli olabilmesi için uygulanmakta olan aşamalardır. Asma iskele kurulum yaparken uygulanmakta olan aşamalar şu şekilde belirtilmektedir:
1. Çatının taşıma kapasitesi çalışılamlı. Bu değer ise 1500 kg/metre kare’den aşağı olmamalıdır.
2. Ayak yatay bir yüzey üzerine kurulum ve sabitleme işleminin gerçekleştirilmesi gerekir.
3. Sepet düzeltmesi ve halat bağlaması
4. Genel bir ekipmanın kurulması vinç, block stop, pano, üst limit, gergi halat takılması
5. 3 fazın da bağlaması
6. Çalıştırma ve test aşaması