Hareketli dış cephe platformu tek kolon ya da çift kolon olarak ikiye ayrılmaktadır. Genel olarak tek kolon hareketli dış cephe platformları karşımıza çıkmaktadır. Daha geniş bir alanda yapılması gerekli olan işlemler için genel olarak çift kolonlar kullanılmaktadır.
Kullanımı oldukça kolay olan iskeleler, aynı zamanda daha fazla güvenlik sağlamak için de kullanılabilmektedir. İskeleler hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.
Hareketli Cephe Platformu
Hareketli cephe platformu, çok katlı olan yapılarde inşaat ve yapı işleri için kullanılan araçlardır. Dikey düzlem üzerinde yükseltilip alçaltılabilmekte olan hareketli yapılar olarak da tanımlamak mümkündür. Binaların dış cephelerinde yapılacak olan her türlü işlemde ihtiyaç duyulan modern ve teknolojik iskele sismetleri kullanılabilmektedir. Platformları iskele olarak da tanımlamak mümkündür.
İskeleler, elektronik olan motordan güç sağlamaktadır. Bu sayede çalışan hareketli cephe platformu, inşaat sektörü için oldukça fonksiyonel bir ürün niteliği taşımaktadır. Eski sitemlerin klasik örümcek iskelesinden daha hızlı ve kolay bir şekilde işlerin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Aynı zamanda söküm ile kurulum işlemleri de oldukça kolay ve hızlı bir şeilde yapılabilmektedir.
Hareketli Dış Cephe Platform Çeşitleri Teknik Özellikleri Nelerdir?
Hareketli cephe platformları teknik özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilmekte olan bir inşaat malzemesidir. Elektrikli motorun beslemiş olduğu pinyon dişlinin mastlara bağlı bulunan krameyer dişlisi üzerinde yükselmesi ve alçalması prensibi ile çalışmakta olan iskeleler, ortalama olarak kullanım için tek kolon modeline sahiptir.
Yaklaşık olarak 10 m olan tek kolan sistemlerinin max 150 metre yükseğe kadar çıkabildiği ölçülmüştür. Dakika içerisinde yaklaşık olarak 9 m yükselme hızına sahip olan hareketli iskelelerin 380 v ile beslenen elektrikli motorlar ile çalıştırılması muhtemeldir.
Çift kolon sistemler daha geniş yüzeylere çalışılması gerektiği zaman tercih edilmekte olan sistemlerdir. En olarak 30 m kadar genişletilebilmekte olan çift kolonlar, otomatik platform dengeleme sistemine sahip olması sayesinde oldukça güvenlidir. Sıcak daldırma galvaniz kaplama ile platformun daha dayanıklı ve uzun ömürlü olması sağlanmaktadır. Hava şartlarından min etkilenme bu şekilde sağlanır.